Suliszony
2017. augusztus 31. írta: kamaszkARC

Suliszony

back-to-school.jpg

Az utolsó napokat élem. Nem szeretném, de egyre többször a szemem elé tárul, augusztus végső napjain az iskola kezdés fogalma. És nem, nem a sulival van a baj. Egyáltalán nem.  Attól a két és fél hónap szimpla szabadságtól, az egész hely egyfajta bezártság érzetet adó hellyé alakul át. Sokan emiatt kerülnek letargiába, a visszaszámlálás közben átélt utolsó napok kiélvezhetetlensége miatt.

 Jó persze, közel, sem ennyire horrorisztikus a helyzet, de mégis a nyár, az nyár. Egy ilyen hosszabb szünidő alatt, mindentől és mindenkitől elzárva, az ország vagy a világ különböző pontjain könnyen megeshet, hogy kiismeri magát az ember. Egy nyár alatt összeírjuk a terveinket, a céljainkat, hogy mit és hogyan fogunk tenni épp az adott időszakban. Ez egyfajta pozitív löketet ad és ilyenkor mindenki vidáman, tele energiával és álmokkal tér vissza a padokba. Persze, vannak kivételek, akik az egész nyarukat a semmiben tengve, otthon a kanapén töltik, és így a negatív, depresszív hullám magukkal sodorja őket.

Én személy szerint szeretek suliba járni, van egy fajta feelingje. Nem az amerikai filmekben jól ismert egyetemi életérzésre gondolok. Hanem a magyar reggel hatkor kelek és beállok a zuhany alá, hogy felébredjek érzésre próbálok ráhangolni ilyenkor. A barátaimra, akikkel egész nap együtt lehetek. És persze van egy-két tantárgy, amit még tanulni is élvezet. Bár sokkal megterhelőbb, mint a nyári aktív pihenések tömkelege, de ennek is megvan az ideje és a módja, mint ahogy a sulinak is.

school_friends.jpg

Én akkor ébredtem rá igazán, hogy közel a vég, amikor elmentünk megvenni a tancuccokat. Szerintem teljes mértékben felkészültem, hogy elkezdhessem a következő tanévet. És, ahogy említettem, az ember csomó dolgot tanul a nyár alatt és azon kívül is.  Ez csak akarat kérdése. Az interneten egy csomó olyan dolog van, amiből meríthetünk, és tanulhatunk. Csak okosan kell használni az internetet. Használjátok ti is okosan a tanév alatt és azon kívül is.

Ja, és ne aggódjatok. Hamarosan itt a Karácsony! :)

A bejegyzés trackback címe:

https://kamaszkarc.blog.hu/api/trackback/id/tr4812796436

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása