Egy múzeumos app, ami még jó is - Mozaik Múzeumtúra applikáció
2017. április 20. írta: kamaszkARC

Egy múzeumos app, ami még jó is - Mozaik Múzeumtúra applikáció

mozaik_app_1.PNG

Nemrég megmutatták nekem a Mozaik Múzeumtúra saját app-ját. Eleinte kicsit furcsán fogadtam, hogy egy ilyesféle alkalmazást miként kezeljek, de az élményeim pozitívak!

Először is, mi ez valójában?

Egy olyan applikáció, melyben megtalálhatóak a Mozaik Múzeumtúra által képviselt kiállítások, múzeumok. Bármelyik régióban, bármikor, kedvedre barangolhatsz. Minden helyszínen találsz egy információs táblát, amin található egy QR kód, melyet a telefonoddal leolvasol, és az adott intézménytől kapsz egy matricát. Ez majd megjelenik a saját matrica gyűjtő albumodban.

Az alkalmazást letöltheted Androidra és IOS-re is. Ami nagyon tetszik, hogy bármerre járok, csak előveszem a telefonom és az app segítségével megnézhetem, hogy milyen múzeumok vannak a közelben, sőt még a kiállítással kapcsolatos hírekről is értesít minket.

Különböző szinteket lehet elérni. Az első szint a bronz fokozat, melyhez 12 különböző múzeumot kell megjárnod, hogy megszerezd ezt a kitüntetést. A második az ezüst, ehhez 24 darab helyszín szükséges, az arany fokozat megszerzéséhez pedig 36 darab kiállítást kell meglátogatnod. Fontos, hogy szintenként csak egy darab múzeum matricáját lehet begyűjteni, tehát 12 különböző múzeumot kell meglátogatni a következő fokozat eléréséhez.

Na, de csapjunk is a lecsóba!

Miként érdemes megszervezni a barátaiddal egy Múzeumtúrát az app segítségével?

Érdemes összegyűjteni milyen múzeumokat szeretsz, erre az applikáción belül van is lehetőség. Bepipálhatod, hogy mi az érdeklődési köröd, így a kezdőoldalon az általad választott tematikájú kiállítások fognak szerepelni.

Ha nem szeretnétek sokat utazni, a település ikonjára kattintva, kiválaszthatjátok, hol vagytok éppen, ezáltal megkönnyítve a keresgélést, a program kilistázza a közelben lévő múzeumokat. Innentől rátok van bízva a dolog, annyi múzeumot jártok be, amennyit csak szeretnétek, amikor csak kedvetek támad, de ezután mindenképp egyetek egy fagyit, ha jó idő van. Higgyetek nekem... Nem hülyeség!

Nekem nagyon tetszik az alkalmazás! Használjátok sokat!

 mozaik_app_2.PNG

Én milyen útvonalat ajánlanék? Na, jó, elmondom.

Személy szerint, nekem a Néprajzi Múzeum elnyerte a tetszésemet, biztosan itt kezdeném! A Kossuth téren található a belvárosban. Ide bárki könnyedén eljuthat, hiszen a város szívében helyezkedik el az Országház közelében. A következő állomás az Országgyűlési Múzeum lenne, logikus, mivel körülbelül két percre található. Itt a magyar parlamentarizmus kialakulásának és fejlődésének a tárgyi, valamint dokumentációs emlékeit találhatjuk. Itt elidőzhetünk és még a Parlamentbe, az ország lüktető lelkébe is bepillantást nyerhetünk. Az utam ezek után Óbudára vezetne, a Szépművészeti Múzeum Vasarely Múzeumába. Az Országháztól fél órára van a kiállítás. A múzeum 400 műtárgyat őriz. Érdemes ide is ellátogatni.

Szívem szerint ez lenne egy napi múzeumtúrám.

Balogh Lali voltam,

a Száguldó Diákriporter

A bejegyzés trackback címe:

https://kamaszkarc.blog.hu/api/trackback/id/tr2512440027

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása