Mozaik Múzeumtúra más szemszögből – egy csodálatos kiskunhalasi nap margójára
2017. december 06. írta: kamaszkARC

Mozaik Múzeumtúra más szemszögből – egy csodálatos kiskunhalasi nap margójára

img_8266.jpg

Ezúttal Kiskunhalasra látogattunk a Szilády Áron Református Gimnázium és Kollégiumba és most teljesen más kontextusból láthattam a Mozaik Múzeumtúrát. Több okból is, de mégis a legnagyobb megpróbáltatás, ami teljesen új volt számomra: az osztályok bemutatkozásának a lebonyolítása. Jó barátommal, Mózessel tehettem meg ezt, de nem mondom, hogy emiatt sokkal könnyebb volt, mégis lazábban vettük az egészet együtt. Az osztályok ismét kreatív és érdekfeszítő bemutatkozókkal készültek nekünk, amiket öröm volt nézni. Általában mi pontozunk, de ezt most a műsorvezetés miatt nem mi csináltuk.

Kiskunhalasra mindig öröm visszajönni, tartottunk már itt előadást, vagy épp családi napot, de most benézhettünk az iskolába, ahova ezek a gyerekek járnak és ahol tanulnak. Teljesen más érzés volt volt körbejárni a helyet, ahol mindennap élnek, valamilyen formában. A vetélkedő nagyon tetszett nekik, mint általában mindenkinek, hiszen a reformáció a fő téma és ez is szintén egy református iskola volt a Mozaik Múzeumtúra helyszínei között. A vetélkedőt Jocó bácsi nagyon érdekesre csinálta, ezért sokat kell rajta gondolkozni, legalábbis elsőre nekem mindig.

img_8248.jpg

A vendéglátás nagyon jó volt, kedvesek voltak velünk és megértőek, mivel általában mi túlpörgősek vagyunk. Szerintem másképp nem is lehetne ezt csinálni, mert elég sok meló van vele, de a visszajelzések alapján megéri, hisz mindenki élvezi. Tehát mindenki megértő volt velünk és nagyon kedves. A nap végén még ebédelni is meghívtak minket, amit innen is nagyon köszönünk nekik. Nincs is jobb, mint egy jó iskolában egy jó programot csinálni, hisz abból csak egy jó nap lehet.

Upsz, az előbb egy kicsit elrontottam, a napnak még közel sem volt vége. Hiszen Áron, a Leskowsky Hangszergyűjtemény fejedelem királya megvendégelt minket a birodalmában. Szeretem az interaktív dolgokat, és a tények alapján ez az ország legnagyobb interaktív hangszerkiállítása. Több száz klasszikus, népi, vagy épp állatokból készült, furcsa, gusztustalan és a szemet meggyönyörködtető hangszerrel találkoztunk itt. És ha már gyönyörködésről volt szó, mivel interaktív az egész kiállítás, így ki is próbálhattuk a hangszereket, méghozzá egy együttes formájában. Mindenki kapott egy hangszert és hajrá, nyomtuk is ezerrel. Hihetetlen élmény volt az egész, innen is köszönöm Áronnak, hogy ellazulhattam nála egy fárasztó nap után.

leskowsky.jpg

Közel sincs vége a Mozaik Múzeumtúrának, hiszen tavasszal folytatódik a móka. Megyünk messzire, még messzebbre és lehet, hogy az üveghegyen is túlra. Tehát az élménybeszámolókat sem ússzátok meg! Én a száguldó diákriporter voltam, Lali. Sziasztok :)

A bejegyzés trackback címe:

https://kamaszkarc.blog.hu/api/trackback/id/tr6213449803

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása