Top 5 tanulságos film
2017. november 06. írta: kamaszkARC

Top 5 tanulságos film

popcorn-movie-party-entertainment.jpg

Veletek is biztos sokszor van, hogy kerestek egy jó filmet és egyszerűen egyik sem fog meg elsőre. Na, én most elhoztam nektek 5 olyan filmet, amely egy kicsit megváltoztatta a hozzáállásom a világhoz. Sok olyan film van, ami motivációs jelleggel bír, bár ezekben a filmekben megtaláljuk azt a pluszt, amit minden történetben keresünk.

5. Forrest Gump

Igen, egy klasszikus. Nem egy mai filmről beszélünk és először húztam is a szám, amikor ajánlották. Hisz manapság elkápráztat minket, legalábbis engem mindenképp. A főszereplőnk Forrest Gump, egy egyszerű elmével bíró, szelíd fiatal, aki a buszmegállóban az élet nagy dolgairól mesél. Mindent, amit átélt és mindent, amit megtapasztalt a saját bőrén. Nem is gondolná, az ember mi minden történhet egyesekkel. Ez a film megvilágította számomra a világ egyszerűségét: csináld azt, amit szeretnél, ha követnek mások, ha nem. És ahogy maga Forrest Gump mondta: "Az élet olyan, mint egy doboz bonbon. Sosem tudhatod, mit veszel ki belőle."

forrest-gump-facebook.jpg

 

4. Életrevalók

Ez a vászonra vetített csoda, a barátság sokszínűségéről és az elfogadásról szól. Nem sok ilyen film van a világon, én már megnéztem legalább 10-szer és még mindig nem unom. Egyszerűen a szeretet és a humor keveredése segít elfogadtatni velünk a másik ember hibáit és hátrányosságait. Bemutatja, hogy tudja két teljesen más ember tökéletesen kiegészíteni egymást. Bár néhol érzékeny, és drámai a film, megéri átvészelni, mivel a végeredmény valami olyasmi, ami a film végeztével is megmarad bennünk, mert a történetnek hatalmas a mondanivalója és át is lehet érezni mindezt.

eletrevalok.jpg

 

3. A Bakancslista

Igen, ez a film egy kicsit szomorúan kezdődik. A halál témáját boncolgatja.  Tehát a film egyértelműen ábrázolja számunkra, hogy nincs sok időnk, vagyis inkább nem tudhatjuk mennyi is van még hátra, ezért tényleg kell egy bakancslista, amit minél hamarabb teljesíteni tudunk. Ki kell pipálni minden kis elérhetetlen dolgot, amik valljuk be, nem is annyira elérhetetlenek, ha van egy gazdag haverod. Tehát a történet két öreg csávóról szól, akik az utolsókat járják, és mindenféle baromságot megtesznek a végső boldogság érdekében. Morgan Freemannek sok jó filmje van, de számomra ez volt a legmeghatóbb alakítás tőle. Elgondolkodtató, persze egy kis humorral megspékelve.

bakancslista.jpg

 

2. A Békés Harcos Útja

Személy szerint sok motivációs videót, könyvet, filmet nézek, de eddig ez volt a legeredményesebb, ami hatást gyakorolt rám. A film egy srácról szól és szemlélteti velünk, hogy mindig lehet rosszabb és rosszabb. A sportolók mind tudják, hogy mindennap motiváltnak és erősnek kell maradnunk, mivel mindig bekövetkezhet valami, ami keresztbevágja a számításainkat. Ez a kis történet sok jó dolgot tanít, amiket ha beépítünk a mindennapjainkba, egy sokkal kiegyensúlyozottabb és élhetőbb életet teremthetünk magunknak. Ez a film az én listámon azért került a második helyre, mivel a csavar a végén valami olyan mély és sokatmondó, hogy mindenkiből mást vált ki. Tehát mondhatni, ez a film mindenkiből más és más érzelmeket vált ki. A legegyszerűbb dolgokat vehetjük észre, amik segítségül szolgálhatnak számunkra. Szóval mindenkinek ajánlom ezt a filmet, mivel mindenképp más lesz a motivációd a film végére.

bekes_harcos.jpg

 

1. Benjamin Button különleges élete

A hideg ráz, ha csak meghallom ezt a nevet. És ezt ez a film váltotta ki belőlem. Egy emberről szól, aki 80 évesen született. És ugyanúgy nő, mint a többi normális gyerek, kivéve, hogy ő folyamatosan fiatalodik az idő múlásával. Kemény mi? Furcsa látni egy életet visszafelé és mégis ugyanúgy. A legdurvább az egészben, hogy ebben a történetben is a szerelem, pár évet tölthet csak a szerelmével szegény Benjamin, mivel az abnormálisan változó korkülönbség miatt, nem túl sok időt tudnak tartalmasan eltölteni. Ez a film egyszerűen brutális és fantasztikus egyszerre. A mondanivalója csodálatos. Ez a kedvenc filmem és szerintem többet nem is mondok róla, kapcsold be a neten és hajrá, töltsd hasznosan az idődet.

benjaminbutton.jpg

 

Tök érdekes, ahogy így leírom, hogy én mit éltem meg a filmek nézése közben, mivel van több száz film amire, azt mondtam, hogy ez igen. Megérte megnézni. Viszont ez az 5 film, 5 olyan dolgot váltott ki belőlem, amit eddig nem is gondoltam volna. Ha van egy kis időtök és szeretnétek tanulságos filmeket nézni, akkor használd a listámat. Köszönöm, hogy elolvastad. Én Lali voltam a Száguldó Diákriporter!

A bejegyzés trackback címe:

https://kamaszkarc.blog.hu/api/trackback/id/tr3113196512

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása